Hur är det med Scans produkter, varför och hur kommer det att bli?

De här nyheterna från Scan är jag inte bekväm med.

Jag har ofta köpt Scan, eftersom en familjemedlem som liten var mycket allergisk mot olika produkter var Scan de som var mycket bra i produktbeskrivning och att de hade många produkter utan de vanligaste allergiframkallade ingredienserna.

När jag nu, via sociala media, hörde att Scan ska säga upp massor av kontrakt med våra Svenska bönder och istället köpa kött från andra länder blir jag självklart alldeles bestört!

Vi har ju börjat komma så långt i hantering, varför, varför, varför, göra på detta sätt?

Vi har i Sverige mycket bra djurhållningsregler http://www.jordbruksverket.se/, och det är så illa när det blir så här.

Vi SKA inte konkurrera med utländsk djurhållning, där vi vet att djuren inte alltid på långa vägar har det så bra som våra.

Jag skrev om detta på min facebook, och jag vill att ni tar en liten del av konversationen:

Jag skrev detta:

Kära @Scan. Det här är kanske det sista jag nu köpte från er. Anledningen är att ni har sagt upp kontrakten med många an våra svenska bönder. För att istället köpa billigare kött från andra länder. När vi i Sverige har kommit relativt långt med bra djurskyddslagar, ekologiskt, Etiskt och närproducerat så väljer ni en bakåtsträvande inriktning. Som tur är så ligger valet hos mig. Och jag väljer att göra slut med er. Då jag säger bye, bye!

Och jag fick naturligtvis några svar på detta, och det intressantaste kom från min fb-vän Johan Beck-Friis.

 • Fast nu har du nog fått saker lite om bakfoten. Scans produkter innehåller bara svenska råvaror. De köper aldrig in kött från andra länder, Scan ägs till stor del av svenska bönder. Problemet ligger hos Ica, Coop och Axfood. Det är dessa kedjor som köper in billigt utländskt kött till sina egna märkesvaror. Så om du vill gynna svenska bönder ska du köpa Scans varor och bojkotta Coops o co egna märken.
  Hm, jag tror att även han har fått lite om bakfoten, men så tänkte jag att här finns det lite att göra!
  För, just den här dagen gick jag med min produktscanner på ICA och insåg att deras egna varor är lite dolda. Men det står ju Svenskt på? Men på vilket sätt undrar jag.
  Det finns lite att göra här, så jag ska sätta mig ner och skicka dessa ett varsit mail med lite frågor omkring kött och hantering.
  Återkommer med det här.
  Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s