Dagens middag fick helt enkelt växa fram under långkoket. Och det kan jag säga, var inte rädd för att improvisera lite.  Idag hade jag grytbitar av nöt (svenskt) som jag hade köpt till ett bra pris. Ja ni vet, det går ut samma dag som man köper det men det är inte det minsta fel på det om bara butiken har hanterat det rätt. Och, det är ytterst sällan jag har köpt något som inte är bra. Det har oftast hänt mejeriprodukter och jag tror att man är en smula oförsiktig med temperaturen där.

Nåväl. Stoppade huvudet i frysen och tog fram en påse coctailtomater (egna från förra året, frysta hela), En burk pressgurka förstås, passar till så mycket. Och så hade jag en liten bytta, ca 1,5 dl skinkssås sedan tidigare rest.

Stekte grytbitarna, på med salt och grovmalen svartpeppar. (Alltid, tycker inte om vitpeppar som jag anser är besk).

Hällde på lite vatten, lät koka upp, sänkte värmen och lät det puttra i ca 2.5 tim. Locket på grytan förstås. Doftade av ångorna och insåg att lite mer skulle i. Hällde på en rejäl dos worcestershiresauce som är en favorit.

När det så hade fått puttra klart hällde jag på ca 1 dl vispgrädde som behövde göras av med och sedan lade jag i kuben med skinksåsen.

Av det blev det automatiskt lite redning och skinksmaken, svag men där, gifte sig otroligt gott med hela grytan.

Den blev jag nöjd med!

Serverade ris till (Saltå kvarn) och en sallad

Morötter och palsternacka rårivna (ica:s eko från Gotland) Lite olivolja, (saltå kvarn) Några droppar citron, (Ica:s eko) och en apelsin skuren i bitar. (Ica:s eko från Spanien).

Det var en riktigt mumsig middag ska jag säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s