Rabarberpaj med kokossocker

I går kväll var vi lagom avslagna efter en lång biltur från Västergötland. Kvällsfika kallade på något gott men jag hade faktiskt inget hemma.

Hade tagit med mig nybakade mandelkubb till mamma och det var vad jag hade.

Men, det var ner med skallen i frysen och kollade. Ett antal påsar med spröda rabarberstjälkar finns kvar sedan förra våren och det är hög tid att de går åt nu.

Så, det blev en paj och för första gången prövade jag kokossocker istället för vanligt eller rårörssocker.

Det står så här på förpackningen:

”Mitt kokossocker kommer från kokosblommans söta nektar. Ett alternativ till vitt socker med fyllig smak av ljuvlig kola och ett lågt GI. Perfekt i desserter och smoothies. Så gott att jag tar en nypa direkt ur burken”.

Jag kan inte beskriva det bättre. Det är ett aromatiskt gott socker.

Jag gjorde en smulpaj, efter ett helt vanligt recept men bytte ut det vita sockret till kokossocker. Rabarbern som legat i frysen vattnar sig rätt så mycket så jag blandade med potatismjöl utöver sockret. Det blev väldigt gott och värd att prövas!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s