Kajor….. ”paradisfåglar?”

om kajor, småfåglar och fågelfrön april 2017.jpg

Ser ni nåt på bilden? Förutom ett skitigt fönster och bleck? Jaja, vad det gäller det så kommer det att putsas framöver…… när maken har tid…

Men, ser det inte lite tomt ut på tomten? Träd och byggnader ja, men visst ser det tomt ut?

Inte den minstaste lilla fågel! Japp! väldigt glest i ledet. En stund till hade jag velat mata de små liven, men våra paradisfåglar har helt enkelt ockuperat fågelmataren. Vi har klarat oss ganska bra från dessa svarta ”mirakel”, men nu har vi blivit så invaderade, att det inte går längre.

Ja förstås. Det är kajorna jag pratar om. Brukar kalla dom för paradisfåglar, för skojs skull. För att vara snäll. Det måste finnas snålt med mat i byn, eftersom dom har flyttat ut på landet. Och dom är många! Ni vet filmen ”hur många blåbär finns det i skogen”. Jag kan säga så här; ”hur många kajor finns det i träden?” 

Den sista tiden har småfåglarna knappt kommit åt mataren, så nu åkte den helt enkelt ner. Och jag vill absolut inte att ”flocken” ska få för sig att bosätta sig här. Bara för att vi har bästa restaurangen i äppelträdet.

Så, nu hoppas vi att värmen kommer, och insekterna flyger runt till de små pippina.

För övrigt så vill vi se båda våra hackspettar på en och samma gång. En utav dem flög nämligen in i ett fönster och blev snurrig. Håkan sprang ut och stod bredvid den, tills den flög iväg. Katterna, även grannens, kom ju rusande med en turbofart. De hör ljudet och vet precis vad det är! Rackartyper…..

Ja, hur mådde den då? Klarade den sig verkligen? Ingen aning. Det är just det vi vill veta.

Nu ska jag röra maten på spisen, så ha det gott tills vi hörs igen.

 

Varmt Liza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s