misslyckade cookies räddas

IMG_9240.JPG

Ja alltså….. hur många gånger har man nu inte bakat och det går åt helskotta? Ja jösses, mycket har man slängt, och mycket har man räddat. Något jag är noga med, är att skriva en krumelur i själva bakboken för att tänka på vad som hände. Om jag tycker att det ska vara lite mer mjöl, mindre socker eller allt vad det kan vara.

Den här gången gjorde jag ett generalfel. Ett sånt där typiskt. Jag skulle göra såna där gooooda cookies. Med havre och hackad choklad. Blandar och gör rullar, plattar till lite och poff, in i ugnen.

MEN, så bra det vore, och jag kom ihåg en viss regel, som brukar vara en av de vanligaste när man bakar kakor. nämligen: Gör en rulle och låt den vila en stund i kylen!

Och där står jag, med lång näsa, medan jag ser kakorna glida ut som tunna blad. Om jag svor? Nä, vad hjälper det. Jag lät plåt nummer två gå samma väg. Platta löv.

Jaha, räddnings tänk. Provsmakade och konstaterade att det var helt okej. Så när de var kalla, smälte jag lite vit choklad och ringlade över. Så räddningen lyckades. DOCK, tyckte jag att vit choklad var onödigt söt. Nästa gång, när det går åt helskotta, så är nog en riktigt mörk choklad bättre.

Tja, lägg det på minnet. Man kan, om man har tur, rädda och låtsas som att det ska vara så!

 

IMG_9242.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s