Trädgårdstider

Kvälls promenaden i trädgården. Vattnade lite i växthuset, även om det just inte behövdes. Har regnat hela dagen så det hade inte torkat upp. Jordgubbs plantorna, som vi tog in några av, börjar komma med knopp. Oj oj….. solvarma Svenska gubbar med grädde!

Så mycket på gång. Fruktträden blommar. Ser framför mig en förhoppning om mycket must och annat gott. Syrenen på gång, kvitten, pionen, vinbärsbuskarna mm mm. I holkarna finns det småttingar…. just denna tid, i just denna stund, så är det så härligt 😃

Denna lilla familj i holken, har kvällsbelysning.

Bondpionen, alltid före de andra

Insektsbad, mossflox och Mose brinnande buske

Den vita syrenen är på gång. Längtar efter doften

Så vackra buketter, tills bladen sträcker ut sig i en ännu vackrare grönska

Vår lilla kvittenbuske. Ett par år sedan vi satte den, men har inte blivit något. Men nu äntligen är det fullt av blommor! Hoppas innerligt på frukter, för nu har vi bara en ytterst liten skvätt marmelad kvar. Och det är ju vansinnigt gott till ost brickan!

Löjtnantshjärtan…. så vackra

Röda vinbär på gång.

Växthuset, nytt för i år. Nu finns där plantor som vi hoppas ska ge gott. Vilken skillnad det är, att kunna stå rakt!

Det är något visst med en trädgårds pump… bakom den står en buske, Ölandstok, som jag vill ha bort. Men, katterna ha ett ”rum/koja” därinne, så jag har stränga order om att den ska vara kvar…..okej, ett år till…..

Syns just inte, men ikväll var det ett vackert dis ute. Efter en hel dag av regn

Liza och Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s